Stortinget har bevilget 850 millioner kroner til en tilskuddsordning for reiselivs-, event- og serveringsnæringene. Pengene skal brukes til å gjennomføre prosjekter for nødvendig omstilling og en mer hensiktsmessig tilpasning av den samlede kapasiteten i næringene, samt bygge opp under målet om størst mulig verdiskaping innenfor bærekraftige rammer. Det kan også bety omstilling til andre næringer, der ressursene kan utnyttes bedre.
Read More29.-30. mai arrangeres JWA samtidig som NM for vinkelnere i Trondheim. Vår lærling Tor Espen S Ovesen er kandidat
Tor Espen jobber til daglig som servitørlærling i Speilsalen på vår medlemsbedrift Britannia Hotel
Tor Espen er ikke utdannet vinkelner.
Konkurransen blir ikke åpen for publikum men finalen 30. mai livestreames.
Kilde: Norsk Vinkelnerforening
Les mer her: https://vinkelner.no/nm-og-jwa-2021-i-trondheim/
#jwakandidater #jwa2021 #juniorwineawards #norgesbestevinkelner #norskvinkelnermesterskap #nmflyttertiltrondheim #nvfsomms #asisomms
Read MoreDet tilbys intensive kurs på seks av våre videregående skoler til høsten, og det er viktig at aktuelle deltakere melder seg på innen fristen den 1. august 2021.
Fagene det tilbys kurs i er matematikk, norsk, engelsk, naturfag, kroppsøving og samfunnsfag (de aktuelle fagkodene ligger spesifisert på hjemmesida).
Deltakerne må ha enten 1 eller IV i faget for å kunne delta. Kursene er gratis, men privatistene må betale eksamensavgift.
Se hjemmesida for mer informasjon og link til påmelding: Intensive kurs - Trøndelag fylkeskommune (trondelagfylke.no)
Read MoreTrøndelag Fylkeskommune bevilger ekstra tilskudd til lærebedrifter som ansetter lærlinger før 15 juni for å bidra til økt formidling i kokk-, servitør-, resepsjons-, reiselivs- og frisørfaget.
Det er avsatt inntil kr 40.000 i tiltaksmidler for søkere i Vigo med rett til videregående opplæring (ungdoms- og voksenrett) i Trøndelag. For å utløse hele tiltakssummen kreves det at kontrakten er sendt fra Vigo Bedrift til behandling av Trøndelag fylkeskommunen innen 15. juli 2021. Kontrakter inngått etter denne fristen utløser halvt tilskudd frem til 01. september 2021.
Read MoreAndrea jobber nå som kokk på vår medlemsbedrift Bula Bistro. For å kvalifisere seg måtte kandidatene sende egne oppskrifter: Én faglig utfordrende ganefryd-oppgave lik den kandidatene til Årets kokk fikk, med skrei, lever, rogn og tang. Og Testen; en freestyle-oppgave, som forteller noe om den unge kokkens faglige nivå, identitet, kreativitet og originalitet. De obligatoriske råvarene var velmodnet klippfisk, meierifløte, mandelpotet og vinterlagret gulrot. Her ser dere resultatet til Andrea.
Read MoreMed kreative løsninger har lærerne ved restaurant - og matfag sikret at elevene når alle mål på læreplanen. Dette på tross av strenge koronarestriksjoner
- På tross av et veldig annerledes år med mange restriksjoner, synes jeg vi har vært løsningsorienterte og fått til mye likevel, smiler faglærer Ellen Johansen. LES MER
Søstrene Karlsen bar og restaurant har blitt medlemsbedrift hos oss og de søker kokk lærling fra høsten av.
Read MoreVåre dyktige servitørlælinger hadde aktivitetsdag med oppdekking, transjering og flambering i går, med Monica Smenes
Read MoreFra høsten 2021 har du mulighet til å ta fag som gir deg generell studiekompetanse i løpet av læretiden.
For mer info Trykk her: Påbygg for lærlinger. Trøndelag Fylkeskommune
Read MoreKonditor Cathrine Nilsen har holdt webinar og “fjernsyns-kjøkken” for lærlingene våre i dag. Sendingen foregikk på kjøkkenet vår på Sluppen.
Tema for dagen var kakepynting med marsipanlokk, laging av border og pynt i marsipan.
Read MoreVi har hatt besøk fra Trøndelag Storkjøkkensenter og RAK Porcelain denne uka. Mye lekkert og fint servise å se på!!
Read MoreBiofili er menneskers dragning mot naturen og levende prosesser. Det rører ved det mest grunnleggende i oss alle, nemlig primærbehovene. MER INFORMASJON HER
Read MoreLeder med hele sitt hjerte!
Hotelldronning Valborg Bekken har stått stødig i stormen, selv om sparepengene har fløyet ut av vinduet i koronaåret. Hun viser stor omsorg for både kollegaer og gjester. Valborg er Årets leder på Frøya.
Les hele artikkelen https://www.froya.no/nyheter/valborg-leder-med-hele-sitt-hjerte?fbclid=IwAR1zO8N0NWEYOV0nh2FPx8UL48iDZP0tWBcfWqqES13aTxSWFZLar-ZtmtI
Read MoreVi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år. Vi tar juleferie nå, men er tilbake i normal drift igjen mandag 5 januar. Gleder oss til å se dere igjen da.
GOOOOD JUUUUUUUL!!!!!!!
Read MoreNorske kokkers landforening: Dette er et utdrag fra Kjøkkensjefen 3/2018. Artikkelen er oppdatert og setter fokus på erfaringen man får som faglært kokk, og hvor mange spennende muligheter for jobb og karriere du har med et kokkefagbrev. Les hele
Read More