Nyhetsoversikt
I oktober fikk Opplæringskontoret for hotell- og restaurantfag i Trondheim og Britannia Hotel besøk av en delegasjon amerikanske utdanningspolitiske ledere på høyt nivå. Delegasjonen, som deltar i Global Education Policy Leadership Program, var på studietur for å lære om yrkesfaglig opplæring i Norge.
NHO Reiseliv Midt-Norge og Stiftelsen for forskning og utvikling av hotell og restaurantbransjen i Midt-Norge. Tusen takk for en fantastisk julegave. Denne komme godt med i vårt arbeid for rekruttering og omdømme bygging til vår fantastiske bransje🎉🎉👏🏻👏🏻❤️
I ekstase over å bli anbefalt i verdens viktigste restaurantguide.
(Foto: Wil Lee Wright/Britannia Hotel)
- Jeg begynte å grine, jeg ble så glad, forteller den nye norgesmesteren, som hadde slagordet «calm and confident».
Trøndersk seier i kokkekonkurransen Årets grønne kokk!🥬🧑🍳 Nils Flatmark fra medlemsbedriften Britannia og tidligere lærling hos oss, Espen Laumann, gikk helt til topps med sin treretters meny – gratulerer!🥇
Les mer: https://www.adressa.no/kultur/i/gEpQna/trondheimskokker-gikk-til-topps-i-ny-prestisjekonkurranse-det-var-nesten-surrealistisk
Både Scandic Nidelven og Britannia Hotel er best i klassen på det de gjør, og begge hotellene gir sine kunder en unik og fantastisk frokostopplevelse preget av skyhøy kvalitet og ypperlig service. Begge har søkelys på bærekraft og lokale spesialiteter, og kan tilby sine gjester et bredt utvalg av smakebiter. De to hotellene er begge i sin egen klasse, men leverer to veldig forskjellige frokostopplevelser. Twinings Best Breakfast har i år hatt et ønske om å hedre begge hotellene for den fantastiske jobben de gjør med å tilby gjestene sine ekstraordinære frokostopplevelser på hver sin ulike og unike måte, melder Haugen-Gruppen.
Britannia til topps i ASKO Servering Norgescup for kokk- og servitørlærlinger 2022!
Etter en intens kokkekonkurranse i den 35.utgaven av Norgescup, vant kokkelærlingene fra NKL Trondheim, Britannia Hotel og servitørlærlingene fra Britannia Hotel ASKO Servering Norgescup 2022.Begge lagene tok hjem seieren i den viktigste og mest prestisjefulle konkurransen for kokk- og servitørlærlinger i mat- og måltidsbransjen.
Leder av NKLs faglige utvalg og en av Norges 3 A-sertifiserte dommere Kjetil Gundersen, fra NKL Vestfold - fremhever det skyhøye nivået i årets konkurranse.
- Jeg er mektig imponert over nivået alle disse unge talentene har vist under i denne konkurransen. Vi fikk servert menyer basert på gode norske råvarer, med kreativitet og kvalitet til fingerspissene, sier Kjetil Gundersen
Ingrid og Fredrik er lærlinger ved vår medlemsbedrift Britannia Hotel. De ble mesterskapets og tidenes yngste vinnere. Vi gratulerer!!
Melina Wang Brekke er lærling på Bula Neo Bisto. Hun ble årets Commis under «Årets unge kokk 2021». Her forteller hun hvordan hun ble kokklærling, om å velge yrkesfag i stedet for Studiespesialisering, hvordan hun opplever læretiden og kommer med noen gode råd til nye lærlinger som akkurat har startet læretiden sin.
Espen Laumann (Trondheim - Trøndelag) Winner of the 5th edition of the European Young Chef Award Second prize to Andreas Dermatis (South Aegean) and third to Frida Jensen (Central Denmark Region)! Congratulations!
Bjørn Erik Vangen -selverklært “hverdagskokk”, geleidet lærlingene våre gjennom kraft, farse, kjøttkaker og ertestuing, seibiff med løk, får i kål, torsk og gulrotstuing, multekrem etc.
BI kan tilby tre frittstående kurs i kursserien Bærekraft som konkurransefortrinn:
· Bærekraft som forretningsmodell og konkurransekraft - 100 plasser
· Bærekraftige strategier og Innovasjoner - 100 plasser
· Grønn markedsføring og kommunikasjon - 100 plasser
Undervisningen foregår online og består av webinarer og andre digitale lærlingselementer. Les mer
Hvordan sikre et godt arbeidsmiljø for lærlinger? Hva er ditt ansvar som leder, og hvordan kan du best sørge for inkludering mellom ansatte og lærlinger? Dette er blant temaene for NHO Reiselivs workshop 21. oktober
Påmeldingsfrist 18/10. Tid og sted: NHO Reiseliv Oslo den 21 oktober. OBS: begrenset antall plasser
Les mer og meld deg på her: Workshop: Slik sikrer du lærlingene en god tid i bedriften din (nhoreiseliv.no)
Elever ved Salg og Reiseliv på Oppal skal få fart på markedsføringen og gjennomføring av Ramaskrik - og selv få verdifull erfaring på kjøpet.
Melder om en svært god sommer i Trøndelag: - Resultatene har ikke kommet av seg selv. Flere Trønderske reiselivsaktører kan skilte med gode tall for sommeren 2021
Kokke lærling i Røros Hotell Gruppen.
Røros Hotellgruppen er den største reiselivsaktøren i fjellregionen og består av Røros Hotell, Vertshuset Røros, Erzscheidergården og Kaffestuggu. Som lærling hos oss vil du ha mulighet til å oppleve og jobbe på alle steder. Besøk gjerne våre nettsteder og les mer om oss.
- Vi har gått motstrøms før vi, og nå gjør vi det igjen, sier Sveinung Sundli på Troll.
Da beskjeden om nedstengning kom mandag, var det sterke reaksjoner og stor skuffelse blant de 16 ansatte ved restauranten på Fosenkaia. Derfor har Lars L. Paulsen og Sveingung Sundli bestemt seg for at de holder åpent, uten alkohol.