Bli kokk nå!!

Bli kokk nå.jpg

Norske kokkers landforening: Dette er et utdrag fra Kjøkkensjefen 3/2018. Artikkelen er oppdatert og setter fokus på erfaringen man får som faglært kokk, og hvor mange spennende muligheter for jobb og karriere du har med et kokkefagbrev. Vi legger ut nye deler av artikkel frem til jul.

JEG LIKER SÆRLIG GODT AT KOKKE-YRKET ER SÅ KREATIVT

Navn: Kari Innerå

Utdannelse: Kokkefagbrev

Tidligere arbeidsplasser:

Cru, Bagatelle, Mirabelle London,Gastronomisk Institutt,

Kulinarisk akademi, Du verden, BA53

Arbeidssted/stilling i dag:

Brasseri Rivoli - dagligleder

– Når bestemte du deg for å bli kokk?

Da jeg begynte på læretiden tok jeg valget.

– Hva var din motivasjon for å velge kokkeyrket?

For meg var det litt tilfeldigheter som avgjorde.

– Hvor lenge har du arbeidet som kokk?

Siden 1999, altså i 21 år.

– Hva gir deg glede i ditt arbeid som kokk?

Masse! Jeg liker å jobbe med prosjekter og at jobben er kreativ. Jeg er glad i kollegaene mine og i gjestene.

– Hva er ditt råd til de unge som i dag vurderer å bli kokk?

Bli kokk, det er masse muligheter. Man kan jobbe med utrolig mye forskjellig og har mange karrieremuligheter.

– Hvis du kunne velge yrkesvei om igjen - ville du ha valgt annerledes?

Nei, det ville jeg ikke gjort.

– Det er stor mangel på kokker i bransjen i dag.

Hva vil du peke på som den største utfordringen?

Restaurantbransjen har lenge hatt et stempel om useriøs drift etc. Dette stemmer ikke med virkeligheten. Ansatte blir behandlet godt og etter arbeidsmiljøloven, de får god lønn og oppfølging.

Det er også mange flere restauranter og mange flere stillinger å fylle i dag. Rekruttering er viktig å ha et godt program for lærlinger og hittil har alle våre lærlinger bestått meget godt på fagprøven. Dette er vi stolte over og viser at de blir dyktige av å ta læretiden hos oss.

Foto: Marthe Garmann