Mangler du karakter i fag? Fylkeskommunen arrangerer intensivkurs i flere fag
Det tilbys intensive kurs på seks av våre videregående skoler til høsten, og det er viktig at aktuelle deltakere melder seg på innen fristen den 1. august 2021.
Fagene det tilbys kurs i er matematikk, norsk, engelsk, naturfag, kroppsøving og samfunnsfag (de aktuelle fagkodene ligger spesifisert på hjemmesida).
Deltakerne må ha enten 1 eller IV i faget for å kunne delta. Kursene er gratis, men privatistene må betale eksamensavgift.
Se hjemmesida for mer informasjon og link til påmelding: Intensive kurs - Trøndelag fylkeskommune (trondelagfylke.no)
Read More
Tiltak for lærlinger 2021
Trøndelag Fylkeskommune bevilger ekstra tilskudd til lærebedrifter som ansetter lærlinger før 15 juni for å bidra til økt formidling i kokk-, servitør-, resepsjons-, reiselivs- og frisørfaget.
Det er avsatt inntil kr 40.000 i tiltaksmidler for søkere i Vigo med rett til videregående opplæring (ungdoms- og voksenrett) i Trøndelag. For å utløse hele tiltakssummen kreves det at kontrakten er sendt fra Vigo Bedrift til behandling av Trøndelag fylkeskommunen innen 15. juli 2021. Kontrakter inngått etter denne fristen utløser halvt tilskudd frem til 01. september 2021.
Les mer
Read More
Andrea Svendsen, kandidat til Årets unge kokk Bocuse d'Or Norge
Andrea jobber nå som kokk på vår medlemsbedrift Bula Bistro. For å kvalifisere seg måtte kandidatene sende egne oppskrifter: Én faglig utfordrende ganefryd-oppgave lik den kandidatene til Årets kokk fikk, med skrei, lever, rogn og tang. Og Testen; en freestyle-oppgave, som forteller noe om den unge kokkens faglige nivå, identitet, kreativitet og originalitet. De obligatoriske råvarene var velmodnet klippfisk, meierifløte, mandelpotet og vinterlagret gulrot. Her ser dere resultatet til Andrea.
Read More
Kreative løsninger i Koronatiden
Med kreative løsninger har lærerne ved restaurant - og matfag sikret at elevene når alle mål på læreplanen. Dette på tross av strenge koronarestriksjoner
- På tross av et veldig annerledes år med mange restriksjoner, synes jeg vi har vært løsningsorienterte og fått til mye likevel, smiler faglærer Ellen Johansen. LES MER
Read More
Vi ønsker Søstrene Karlsen velkommen som medlemsbedrift:-). PS: De søker lærling
Søstrene Karlsen bar og restaurant har blitt medlemsbedrift hos oss og de søker kokk lærling fra høsten av.
Read More
Våre dyktige servitørlælinger hadde aktivitetsdag med oppdekk, transjering og flambering i går
Våre dyktige servitørlælinger hadde aktivitetsdag med oppdekking, transjering og flambering i går, med Monica Smenes
Read More
Hotell Frøya Vil utdanne kokker på hotellkjøkkenet
Hotell Frøya skal lage et nytt og bedre kjøkken som er bedre egnet for ungdom og undervisning. Nå får de støtte fra Frøya kommunes næringsfond.
Les mer
Read More
Norges Beste restaurant ligger i Trondheim!!
Speilsalen ved vår medlemsbedrift Britannia Hotel er årets restaurant 2020. Fra før har restauranten i Trondheim en Michelin stjerne-nå kan den også bli kåret til Nordens beste. -Dette betyr alt nå midt i pandemien sier kjøkkensjef Christopher Davidsen.
Les mer
Read More
Påbygg for lærlinger ! Nå kan du få påbygg OG fagbrev i løpet av 2 år som lærling!
Fra høsten 2021 har du mulighet til å ta fag som gir deg generell studiekompetanse i løpet av læretiden.
For mer info Trykk her: Påbygg for lærlinger. Trøndelag Fylkeskommune
Read More
Fjernsynskjøkken med Cathrine hos oss i dag! Tema: Kakepynting
Konditor Cathrine Nilsen har holdt webinar og “fjernsyns-kjøkken” for lærlingene våre i dag. Sendingen foregikk på kjøkkenet vår på Sluppen.
Tema for dagen var kakepynting med marsipanlokk, laging av border og pynt i marsipan.
Read More
Besøk av Trøndelag Storkjøkkensenter
Vi har hatt besøk fra Trøndelag Storkjøkkensenter og RAK Porcelain denne uka. Mye lekkert og fint servise å se på!!
Read More
Visste du at framtidas jobber finnes i blå og grønne næringer?
Biofili er menneskers dragning mot naturen og levende prosesser. Det rører ved det mest grunnleggende i oss alle, nemlig primærbehovene. MER INFORMASJON HER
Read More
Bransjeprogram for reiselivsnæringen
Kompetanse Norge arrangerer flere kurs GRATIS innen reiseliv, hotell og restaurantfag. For oversikt trykk her
Read More
Valborg leder med hele sitt hjerte! Årets leder 2020!
Leder med hele sitt hjerte!
Hotelldronning Valborg Bekken har stått stødig i stormen, selv om sparepengene har fløyet ut av vinduet i koronaåret. Hun viser stor omsorg for både kollegaer og gjester. Valborg er Årets leder på Frøya.
Les hele artikkelen https://www.froya.no/nyheter/valborg-leder-med-hele-sitt-hjerte?fbclid=IwAR1zO8N0NWEYOV0nh2FPx8UL48iDZP0tWBcfWqqES13aTxSWFZLar-ZtmtI
Read More
God Jul
Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år. Vi tar juleferie nå, men er tilbake i normal drift igjen mandag 5 januar. Gleder oss til å se dere igjen da.
GOOOOD JUUUUUUUL!!!!!!!
Read More
Bli kokk nå!!
Norske kokkers landforening: Dette er et utdrag fra Kjøkkensjefen 3/2018. Artikkelen er oppdatert og setter fokus på erfaringen man får som faglært kokk, og hvor mange spennende muligheter for jobb og karriere du har med et kokkefagbrev. Les hele
Read More
Renee Fagerhøi fra vår medlemsbedrift BULA er meddommer i NRK`s program "Familiekokkene"
Renee Fagerhøi fra vår medlemsbedrift BULA er meddommer i NRK`s program "Familiekokkene".
Read More
Britannia Hotel blir TV serie på TVNorge våren 2021
Den nye TVNorge-serien Hotel Britannia følger arbeidet med planlegging, oppussing, storstilt åpning, og etter hvert daglig drift av det spektakulære hotellet og møtestedet Hotel Britannia.
Annerledes arbeidsplass-reality
Read More